11/3/13

Παραλίες

Την περιοχή της Μαλεσίνας από τις τρεις πλευρές την περιλούζει ο Βόρειος Ευβοϊκός, που σχηματίζει πολλά γραφικά ακρογιάλια. Ορισμένα παρουσιάζουν έντονη κοσμική κίνηση και άλλα είναι πιο ήσυχα, ενώ δεν λείπουν και τα ερημικά. Ακολουθήστε μας για να ανακαλύψετε ορισμένες από τις εκπλήξεις που σας επιφυλάσσουν.

Παραλία Βλυχάδα

Πρόκειται για ατμοσφαιρική παραλία με θέα στα επιβλητικά βουνά της Εύβοιας. Τα γαλαζοπράσινα, γάργαρα νερά της θάλασσας θέλγουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Μαγικές στιγμές θα ζήσετε την ώρα που βασιλεύει ο ήλιος. Ο ορίζοντας ροδίζει σε όλες τις αποχρώσεις του πορτοκαλί και του κόκκινου ζωγραφίζοντας την ομορφιά του στα πρόσωπα των λουόμενων.



Η παραλία διαθέτει ομπρέλες, είναι στρωμένη με άμμο και χαλίκι και η κλίση της διευκολύνει την ηλιοθεραπεία, την ενατένιση και φυσικά την ονειροπόληση. Αριστερά και δεξιά της είναι μερικώς οχυρωμένη με βραχάκια και στις άκρες της αρμυρίκια χαρίζουν τη σκιά τους τις ώρες του μεσημεριού. Τους καλοκαιρινούς μήνες η Βλυχάδα σφύζει από ζωή καθώς συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό νέων κυρίως ανθρώπων. Στον παραλιακό δρόμο που τη διασχίζει υπάρχουν ορισμένες ψαροταβέρνες. Σε ύψωμα δεξιά της παραλίας υπάρχει μια χαριτωμένη παιδική χαρά με εξαιρετική θέα.

Παραλία “για ινκόγκνιτο στιγμές”

Στα 100 μέτρα απόσταση από τη Βλυχάδα υπάρχει μια μινιόν παραδεισένια παραλία κρυμμένη μέσα στους βράχους και τη βλάστηση, που κυριολεκτικά κρέμεται μέχρι τη θάλασσα. Για να την ανακαλύψετε θα πρέπει να κατεβείτε προσεκτικά την κατακόρυφη, φιδογυριστή σκάλα, απ’ όπου έχετε θέα στα γάργαρα νερά της θάλασσας, που έχουν όλες τις αποχρώσεις του γαλάζιου και του πράσινου. Αριστερά και δεξιά είναι κυριολεκτικά οχυρωμένη με βράχια και η επιφάνειά της καλύπτεται από χονδρά βότσαλα. Αν δεν βρείτε χώρο να απλώσετε την πετσέτα σας, ανεβείτε τη σκάλα. Ακριβώς δίπλα υπάρχει δεύτερη όμοια παραλία.





Παραλία Λεκούνα


Τρακόσια μέτρα μακρύτερα βρίσκεται η σχετικά ήσυχη, οργανωμένη παραλία Λεκούνα. Στη αρχή της υπάρχει ένα μικρό, γραφικό λιμανάκι ψαροκάικων με κλειστό βραχώδες στόμιο, το οποίο εκτός από προστατευτικό των σκαφών από τις διαθέσεις του Ευβοϊκού λειτουργεί και ως μέρος για να καθίσετε να ρεμβάσετε και να ψαρέψετε. Δίχτυα, χρώματα, ζωηρές φωνές σάς καλούν τα πρωινά για φρέσκο ψάρι. Ακριβώς δίπλα απλώνεται η παραλία Λεκούνα, με την καμπύλη ακτογραμμή της, που την κάνει να μοιάζει με αγκαλιά. Την πλαισιώνουν με τις σκιές τους αρμυρίκια με ασβεστωμένους κορμούς! Έτσι για να βυθιστείτε πιο πολύ στη θερινή ραστώνη, για να εκτιμήσετε την ομορφιά που προκύπτει
από τη θεραπευτική και συνάμα καλλωπιστική επέμβαση του ανθρώπου που αγαπά και σέβεται τη φύση. Τα καθαρά νερά της σας προσκαλούν να γευτείτε τη δροσιά τους. Η Λεκούνα είναι εξοπλισμένη με ομπρέλες. Δίπλα στον παραλιακό δρόμο υπάρχουν φιλόξενες ψαροταβέρνες που σερβίρουν ολόφρεσκα ψάρια, ενώ και τα υπόλοιπα εδέσματα είναι φτιαγμένα με ντόπια προϊόντα.

Παραλία Αρσανάς - ακρογιαλιές

Συνεχίζοντας την παραλιακή διαδρομή συναντάτε την παραλία Αρσανάς Η φυσιογνωμία της μοιάζει με αυτή της Λεκούνας. Διαβαίνοντας τον παραλιακό χωματόδρομο με κατεύθυνση προς Λάρυμνα σας περιμένουν δαντελωτές ακρογιαλιές στην αγκαλιά μικρών γραφικών ορμίσκων. Διαδοχικά συναντάτε τις ακρογιαλιές Μαντέσια, Μανίτσα, Κακαΐλια, Λημνιώνα, όπου τα ακροβολισμένα πεύκα ζωγραφίζουν τη σκιά τους στα βότσαλα και καθρεφτίζουν την κορμοστασιά τους στα γαλαζοπράσινα νερά του Ευβοϊκού, δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον για ψυχική ανάταση.
Με καΐκι μπορείτε να έχετε ευκολότερη πρόσβαση στα δυσπροσπέλαστα ακρογιάλια του Γοργολίμανου, του Παπά και της Μουρτίτσας. Εκεί μπορείτε να χαρείτε την ηρεμία της φύσης και, γιατί όχι, να αισθανθείτε ότι είστε και εσείς τμήμα της αρμονίας και της ομορφιάς της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου